21765
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21765,theme-stockholm,stockholm-core-2.1.2,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.4,boxed,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

RAY & CHARLES EAMES

 

 

Ray og Charles Eames er uden tvivl, blandt det tyvende århundredes vigtigste designere. De arbejdede bredt med design: udviklede møbler, producerede film og designede huse.

Med en stor eventyrlyst, forvandlede Charles and Ray Eames deres nysgerrighed og endeløse entusiasme til designs, der etablerede dem som et fantastisk ægtepar og designer team. Deres unikke synergi  førte til et helt nyt look indenfor design.

Legende og funktionelt. Sofistikeret og forenklet skønhed. Dette var og er et “Eames look.”

“The details are not details. They make the product.” -Charles Eames

Nye materialer fasinerede Eames, med glasfiberstolen arbejdede de med at forme et organisk sædeskal der understøtter kroppens form.

Glasfiberstolen blev præsenteret på New York Museum of Moderne Art MoMA i 1948 og blev oprindeligt til i et samarbejde med Zenith.

Produktionen blev hurtigt overtaget af Herman Miller.


I Europa har Vitra International  (under licens fra Herman Miller ) i over 50 år produceret møbler af Ray og Charles Eames.

Vitra og Herman Miller stoppede i 1978 med at producerer stolene i glasfiber.

Take your pleasures seriously.” -Charles Eames